vendredi 5 novembre 2010

Un dimenge al Molin

Lo dimenge es un jorn fòrça important dins la setmana. En mai d’èsser lo darrièr jorn de repaus per los estudiants, es lo jorn del match a Lesinhan. E aquò es tot una organizacion per ieu. Vaquí la presentacion d’un dimenge ordinari :

La velha : Sovent anèri a la discotèca o, se foguèri rasonable, solament al cafè (lo de Lesinhan o lo de Fabrezan).
La nuèch : La passèri amb Emilia que, coma demora a Sant-Laurent, a passada, coma de costuma, la nuèch a mon ostal (qu’es ara son ostal tanben).
11h : Nos levam per se preparar. Es un moment complicat perque devèm se lavar los pels, se maquilhar e se vestir amb la tenguda verda, blanca e ròsa de las “pomponetas”. Doas oras es plan per faire tot aquò.
13h : Rendètz-vos al Molin, l’estadi de Lesinhan. Anam trobar las autras filhas, far lo poton als amics que son ja aquí per veire los juniors. 

Anam a l’abric dels agaches, darrièr una paret per revisar los plaçaments de la coregrafía e per pausar nòstres afars dins la veitura de nòstra coach.
13h30 : Debuta del match dels juniors.
14h10 : Mitat e primièra corèa (sovent es lo grop de las pichòtas pomponetas).
14h50 : Fin del primièr match e segonda corèa (la pirmièra per ieu).
15h : Anam faire la cordelada d’onor e lo match de la còla primièra debuta.
15h40 : Mitat e tresena corèa.
Nos anam cambiar per qué fa sovent freg (sèm en jupa e solament aquò fa qu’es un espòrt dificíl las pomponetas).
16h30 : Fin de la jornada esportiva, es lo moment de tornar a son ostal mas quand devi pas anar a Montpelhièr (per qué ai pas cors lo diluns de matin) vau amb las amigas e los jogaires beure un còp al cafè.




2 commentaires:

  1. Mérce de nos far partejar ton estrambòrd per lo 13 .Vos
    Poiriatz donar una tenguda un pauc mai cauda quand fa marrit temps.sobretot l'ivèrn.Manca ara lo tresen temps A lèu Carlòta miriam

    RépondreSupprimer
  2. Es una jornada de foncionari qu'as aquí!

    RépondreSupprimer