samedi 16 octobre 2010

Coma los cinq dets de la man

Soi totjorn contenta de tornar a mon ostal, dins mon país, perque aimi fòrça ma vila mas i a tanben una autra rason. E aquela rason s’apèla : las Foufa’s Gang !
M’expliqui : En fach, ai l’astre d’aver quatre amigas excepcionalas. E nòstra pichòta còla se sona coma aquò ( çò qu’aquò vòl dire es un secret).
Vos vau presentar mas polidas amigas :

            D’un primièr, i a Emilia qu’es la mai jove e la sola rossèla de la còla. A un rire especial que vos cal ausir al mens un còp dins vòstra vida. Es un pauc ... cossí dire ... un pauc blonda (es lo cas de o dire) e sortís totjorn una conariá mas es la primièra de sa classa dempuèi lo colègi. Aquò força lo respècte.
            Aprèp i a Laura qu’es l’esportiva e, al meteis temps, la femenina de la banda. Es professora de fitness (a agut son diplòma i a una setmana). Mas quand la vesiam, es totjorn al “tòp” : totjorn maquilhada, lo vestit qu’arriba a pena de la botiga, los pèls cofats coma una actritz. Es al “tòp” !
            Çò qu’es diferent per Sara. Ela, es nòtra victima, nòstre manjafotral. Se trufam d’ela per rire mas de còps avèm de bonas rasons : Es una mameta, vòl pas jamai faire la fèsta, vòl demorar amb sa maire tot lo temps. Alara, quand ven amb nosautras, se pren de colhonadas d’en per tot.
            Per la fin, i a Sonia. Prepara lo concors d’infirmièra e es la mai polida de la còla. Bascala totjorn per res. En aqueste moment, la paureta, es a Quick, a Narbona e se vòletz lo dessèrt gratís, anatz-i de la part de las Foufa’s Gang. 

Aquel article es per vos dire que me coneissètz  (amb mas qualitats e mas pecas) mas n’i a encara quatre coma ieu !!! 

Vos daissi trobar quin es quin ? (pichòt indici, soi la primièra a drècha)

4 commentaires:

  1. 1/Urosament que precisas qu'aimas fòrça ta vila, autrament o auriam pas devinat. :)
    2/ Ai pas trapat "manjafotral" dins mon diccionari, o cal prene al primièr gra d'interpretacion?
    3/Ensag pel jòc : Emilia : 4; Laura : 3; SarO : 1; Sonia : 2; Tu : 5. (d'esquèrra a drecha)

    RépondreSupprimer
  2. Gaire ben capitat l'ensag de l'anchoio mas i a encara una error...

    RépondreSupprimer
  3. Jogatz al tretze las cinc? son coma tu de pom-pom girls,?polida fòto...eperi la seguida...

    RépondreSupprimer
  4. Perqué aprene lo american? demand lo mond entièr Parlarà occitan!

    Adieu!

    Daissa que me presente, me soni Jordi Riera, ai vint ans e soi de las Ilhes Balears (a 100 quilomètres a la mar de Catalonha). Demòri en a l'ora d'ara Barcelona ont estúdii Filologia Catalana e ai començat, per liura, a aprene Occitan a una pichona academia que i a dins la vila.

    Cerqui de gents de la miá edat, mai o mens, amb quala m'escriure e practicar la lenga. Ai vist qu'aprenes tanben la lenga d'òc e ai pensat que poiriam benlèu nos manténer en contacte.

    Tot un plaser ^^

    Jordi Riera

    RépondreSupprimer