jeudi 24 mars 2011

Lo rugbí es coma l'amor, cal donar abans de prene

Totas las còlas de rugbí a tretze de França acampadas al meteis endrech es possible ! Aquò se sona la dimenjada magica e se fa dos còps per sason. Aquesta annada (2010-2011), lo primièr se passèt a Lesinhan -per que foguèt campion de França l’an passat– dins l’idèa de dobrir la novèla sason de tretze. E per anonciar sa fin, un autre acamp es previst lo 9 e 10 d’abril a Avinhon.
Mas de qu’es aquel acamp ? Qué se passa ?
En fach, la primièra division francesa que se sona Elita 1 es compausada de 10 còlas de rugbí :

-          F.C Lesinhan
-          Limós
-          Carcassona
-          Sant Gaudenç Tolosa
-          Vilanòva
-          Sant Estève / XIII catalan
-          Pia
-          Montpelhièr
-          Avinhon
-          Carpentràs

Pendent un dimenjada, totas las còlas van jogar una partida. Doncas lo dissabte Sant Gaudenç va afrontar Montpelhièr. Aprèp Vilanòva jogarà contre Carcassona e enfin Limós desfisarà Avinhon a domicili. Lo lendeman, serà lo torn de Carpentràs cap a Sant Estève / XIII catalan. Per acabar, Lesinhan combatrà Pia.
Totes aquestes matches an pas de repercussion sus lo classament : son amicals. Mas a un mes de las finalas, es un biais de faire impression sus los autres, de prene fisança e d’evaluar sos astres.
Al mes de mai, i a doas finalas : la del campionat de França e la de la copa de França. Totas las còlas de l’Elita 1 i participan. Las còlas jògan doncas sus dos tablèu.s La dimenjada magica es un moment fòrça agradable, un pur rendetz-vos de rugbí.
La finala de la copa de França per los minims e los cabdets se debanarà lo dimenge çò que farà quatre matches en un jorn …  Aquó s’anóncia plan !! D’autant mai que los Spirit Girls (Pomponetas) sèran aquí per metre lo fuòc e ridiculizar las de Sant Estève (que son missantas !!) 


 Cada personatge d'aquesta aficha representa un club rugbí ... Ont es Lesinhan ?

3 commentaires:

  1. Osca ;)
    Es pas tròp polit, es vertat

    RépondreSupprimer
  2. Adieu Lola!

    M'estonarà totjorn l'aficion qu'avètz a França pel rugbi.

    M'encantariá qu'a Espanha i aguès qualque espòrt alternatiu al fotbòl.


    E se me me cal decantar per una equipa de rugbi... Cresi qu'elegiriá la USAP! A un imne fòrça divertit :D


    Salut!

    RépondreSupprimer